Pizza Napoletana
Det finns många sätt att tillaga napolitansk pizza …
Vi använder en indirekt metod med hjälp av en Biga-fördeg.
Eftersom degen är det viktigaste i napolitansk pizza,
behandlar vi valet av mjöl mycket noggrant.
Vår deg görs i två steg, fördegen och huvuddegen.
Vi använder endast högkvalitativt mjöl från Neapel.
Endast det ger oss det önskade resultatet och absorberar tillräckligt med vatten.
Tomater
Tomater är den viktigaste ingrediensen i neapolitansk pizza efter mjölet,
eller till och med lika viktigt.
Det finns många färdiga pizzasåser från olika tillverkare,
men hemligheten ligger i enkelheten. I vår tomatsås finns endast tre ingredienser
– San Marzano-tomater, lite salt och färska basilikablad.
Varför just San Marzano? Allt är enkelt, vi (och inte bara vi)
anser att de är de bästa och har en välbalanserad smak.
Det behövs inga tillsatser helt enkelt 🙂
Mozzarella
Mozzarella! Den tredje viktigaste ingrediensen som man
inte kan föreställa sig neapolitansk pizza utan.
Vi använder uteslutande Mozzarella Fior di Latte,
det vill säga mozzarella från ko-mjölk.
Den smälter jämnt vid höga temperaturer och behåller färg och smak.